Een boomhutbed van steigerhout: een kinderdroom

boomhutbed van steigerhout

Een boomhutbed van steigerhout: een kinderdroom

De droom van ieder kind: een boomhutbed van steigerhout. Logeerpartijtjes in je eigen stoere houten boomhut, ieder kind heeft er wel eens over gedroomd. Met een boodhutbed van steigerhout is het mogelijk deze ervaring in de slaapkamer te creëren. Wat zijn de voor- en nadelen van een boomhutbed en kan je deze eenvoudig zelf maken? Deze vragen beantwoorden we in dit inspirerende artikel over een steigerhout boomhutbed.

Boomhut bed | Stapelbed Sam | Steigerhout |Bedhuisje

De voordelen van een boomhutbed

Het grootste voordeel is natuurlijk de ervaring van het kind. De verrassing bij het voor de eerste keer tonen van de constructie in zijn of haar eigen slaapkamer. De reactie is echt onbetaalbaar. Een ander voordeel is dat boomhutbedden van steigerhout in talloze varianten kant-en-klaar te koop zijn. Klik maar eens op deze link en je ziet direct een aantal mooie boomhutbedden.

Wat vaak vergeten wordt is dat niet alleen jongens dromen over het slapen in een boomhut. Ook meisjes vinden het geweldig om een eigen bedhuisje te hebben, bijvoorbeeld in prinsessen-stijl. Ook voor meisjes is een boomhutbed dus echt een aanwinst voor de slaapkamer.

Een ander groot voordeel is dat een boomhutbed direct als stapelbed kan fungeren. Eén slaapplek beneden en de onder onder het dak. Daarnaast hoef je constructie niet perse over een gesloten dak te beschikken. Er zijn ook modellen beschikbaar met een open dak.

Boomhut bed Chris / Kinderbed / Steigerhout bed / Kinderbed

De voordelen op een rijtje

  • Geschikt voor jongens en meisjes
  • Slaapplek voor 2 kinderen mogelijk
  • Opbergruimte met handige lades
  • Een onvergetelijke ervaring voor het kind

De nadelen van een steigerhout boomhutbed

Het aanschaffen van een boomhutbed heeft ook wat nadelen. Zo zal het kind of de kinderen die slapen in het steigerhouten bed echt de eerste paar nachten lekker lang wakker blijven om te genieten van de nieuwe aanwinst. Vooral bij de meiden is het de eerste nachten echt een bron van gegiechel. Een eigen stekkie in je slaapkamer is natuurlijk ook prettig om je even in terug te kunnen trekken en te genieten van je schitterende nieuwe slaapplek.

Ben je op zoek naar wat meer maatwerk vanwege een schuin dak of afwijkende ruimte? Bij de aanbieders van de steigerhouten bedden kan je in de meeste gevallen ook terecht voor maatwerk. Helaas komen daar natuurlijk extra kosten bij en kan een boomhutbed van steigerhout nog wel eens prijzig uitvallen.

De nadelen op een rijtje

  • De eerste nachten veel nachtelijke gesprekken
  • Hogere prijs voor maatwerk

Zo veel nadelen zijn het niet, dus waarom geen steigerhout boomhutbed overwegen?

Hoe ga je om met opbergruimte?

Een boomhutbed van steigerhout beschikt in de meeste gevallen over verschillende lades of nisjes om je kinderkleding op te bergen. Dit maakt een extra kledingkast grotendeels overbodig en helpt efficiënter om te gaan met de ruimte in de kinderkamer. Met verschillende verborgen lades, deurtjes en nisjes is het ook nog eens ontzettend leuk om een boomhutbed in te ricten.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *